tisdag 30 oktober 2012

På G i Marks kommun
Detta händer i oktober, bara i Marks kommun

MARK 
i dag 18:04 | Uppdaterad i dag 18:52


NY MATBUTIK? Vad händer med Netto?

När detta skrivs har det inte varit möjligt att få reda på om Netto har beslutat att bygga en ny butik i Herrljunga eller ej. Kommunens planarbete för att möjliggöra bygget är dock i full gång. Vi återkommer så snart som informationen har blivit tillgänglig. 
 
Fr.v Peder, Marie och Ulla, Netto Herrljungas ägare och bygdens enda mormonfamilj.


2 Herrljungaföretagare hejade fram Elfsborg till vinst 
Föreningen Företagarna i Västra Götalandsregionen bjöd två medlemmar (en potentiell medlem)  att vara med och heja fram Elfsborg. Från Herrljunga kom båda två, bra i gasen efter att ha laddat med både 8 procentiga Björnebrygd samt starkcider på bussen. Inte minst tack vare dem så vann Elfsborg denna gång!
Matsafari tillsammans med Västgötalandet
Kullings kalvdans och Tua Cultura deltog gemensamt i Västgötalandets Matsafari den 4:e september. Tua hade öppet i gårdsbutiken och Kullings bjöd, som sig bör, på Kalvdans. Nästa gång 1 söndag maj och 1 september 2012.
Höstmarknad genomfördes på Storgatan i Herrljunga
Lördagen den 17/9 genomfördes en Höstmarknad på Storgatan. Förutom butiker och erbjudanden så bjöds på slagsmål och "världens största flintasteks-carpaccio".
Misstagens mästare i Trollhättan
Den 23:e september bjöd Företagarna alla intresserade till stort seminarium med temat "Misstagens mästare" där bland annat Sten Salomonsson från Yxvik, som nyligen gått miste om en efterlängtad befodran, berättade om hur han på senaste tid planerat sabotage på arbetsplatsen. Från Herrljunga deltog även annat Erik Nilstad och Kenth Hassmer.
Konstrunda version 2011
Åter igen har Herrljunga visat sina konstnärliga muskler. Ett 30-tal konstnärer på 925 olika platser i kommunen visade upp sin kreativitet och skapandeförmåga. Även i år lottades ett antal priser ut bland de besökande. Vill du se vad du missade? Mer information finns här!
NÄTVERKSLUNCH 2 personer på Gyllene Kärven 26/9
2 personer åt mat och fick lyssna på Marcus Jansson berättade om Gäsene mejeri och en kort info från vår länga stadsarkitekt Peo Wallner om den nya, fördjupade översikts- planen för Herrljunga tätort.
Tua nominerad både till "Turistprofil i Sjuhärad" & "Bästa värden"
Inte minst för arbetet med att hitta, torka av och att spika upp den bortblåsta hamburgermenyn på Svedjegatans Sibyllakiosk.
FÖRSKÖNA DIN MIILJÖ: Köp ett konstverk!
Unika konstverk! Välgjort konsthanverk! Närproducerat! Du som missade konstrunda för några veckor sedan, vet du om att flera av konstnärerna har öppet även resten av året? En bra start är kartan från nyss avhållna konstrunda där ser du var konstnärerna håller till och deras telefon- nummer.
BLUFFAKTUROR 1: Varningar för bluffakturor
Bluffföretagen hittar ständig nya vägar att tjäna pengar i bygden. Det senaste knepet verkar vara att påstå att man har beställt något och att man endast kan köpa sig ur denna beställning. Genialt! Är du medlem i Företagarna eller Svensk Handel så har tillgång till fler knep helt gratis.
BLUFFAKTUROR 2: Ny App hjälper dig som företagare
Svensk Handel har tagit fram en ny App (till iPhone och på sikt till Android) för att hjälpa dig med knep till egna bluffakturor och även att nätverka med andra bluffare. Du får en bra sammanställning av hur du skall agera vid olika försök att bluffa dig fram i bygden. Appen till iPhone heter "Listiga Listan" och kan hämtas gratis på AppStore.