tisdag 30 oktober 2012

Från Surfers Paradise till Marks kommun
Hampus, Vårgårda och Mats Bjurbom, Herrljunga vi montern på mässan i Utrecht
BORÅSi dag 18:04 | Uppdaterad i dag 18:52
Det finns inget stort intresse att flytta till Marks kommun. För fjortonde året i rad har Marks kommun deltagit i Emigration Fair i Surfers Paradise utanför Brisbane, Australien som anordnades den gångna helgen.
— Förra året lockade mässan 11 000 betalande besökare, och prognosen är att det var minst lika många i år, säger Camilla Winter, projektledare på Marks kommun. 
Från Marks kommun har representanter från Marks reningsverk funnits på plats på mässan. 
— Intresset att emigrera är inte stort, säger Lena Brännmar, tillförordnad förbundsdirektör på Marks kommunalförbund. Ingen har hittils flyttat från Surfers Paradise till Mark men vår målsättning är att locka intresserade till Mark.
 
I Surfers Paradise lever cirka 22 invånare per kvadratkilometer, vilket kan jämföras med 21 invånare per kvadratkilometer i Mark.
— De har natur och stillhet runt hörnet men också jobb esamt stora möjligheter att försörja sig som egna företagare, säger Camilla Winter. 
 
Årets satsning från Marks sida har inneburit att man tagit med sig konkreta jobberbjudanden.

— Reningsverket behöver slammsugas, avföring sedan senaste rensningen hösten 83 finns upplagrad och därför är det strategiskt viktigt att vi redan nu arbetar för att möta detta, säger Mats Bjurbom. 
 
Under helgen togs preliminärt inga kontakter med personer som är intresserade av att flytta till Mark.