måndag 2 januari 2017





Rekordmycket fula teckningar 

— Barnens kunskaper i bild blir bara samre och samre. Det menar erfarna pedagoger i Herrljunga.
Av dem som hade polisanmälts för bidragsbrott efter vabfusk fram till 21 december 2016 var 615 mammor och 431 pappor, enligt Ekot. En person hade skyddad identitet. Arkivbild. TRANEMO i dag 21:23 | Uppdaterad i dag 21:54 
Jill Sundgren 51 har varit pedagog i Tranemos forskola "Hoppsnurran" sedan 1970. Hon har varit i branchen och sett hundratals barn komma och ga i den lilla gula baracken till forskola.   
- "Jag har haft hand om lika manga barn som jag har haft jobbtitlar brukar jag saga"! Utbrister hon med ett oronbedovande skratt. 
Hon lagger armarna i kors och fortsatter: -"Forst hette det minilararinna, sedan var det underfroken, sedan blev det latsasmormor och mellan aren 1973-85 foljde en lang rad jobbtitlar som moder jord, haxtolva, frukostmadam, konstig karing, matmorfar, legogubbe, TVgumma, Rolf Lassgardkopia, datasmurf och dagisfroken. 
Idag heter vi pedagoger men barnen kallas oss fortfarande for Klossfarmor och foraldrarna ar inte battre i att halla kvar i det gamla oknamnet "Alladin-lada utan trillingnot".